Het rare fenomeen van het Nieuwe Jaar…

Het blijft voor mij altijd iets raars… het fenomeen het Nieuwe Jaar. Begin december is het al een hot item, iedereen begint zenuwachtig te worden… bijna het einde van het jaar. Iedereen heeft het druk of maakt zich druk, want het jaar is bijna voorbij. Projecten moeten vaak voor de kerstdagen afgesloten worden. En de kerstperiode lijkt ook steeds langer te worden. Dit jaar waren veel mensen bijna 2 weken vrij. Ieder jaar verbaas ik mij weer over de drukte en de stress die voor velen het eind van het jaar met zich meebrengt.Zelf ga ik ook in deze stress mee hoor, maar ieder jaar weer spreek ik met mezelf af… dit jaar ga ik het anders doen. Want waarom maken we ons zo druk? Na 31 december wordt het (gelukkig) altijd weer 1 januari. En waarom moeten er dan projecten/werkzaamheden afgesloten worden voor de Kerstdagen? Vaak blijven de keurig afgewerkte zaken daarna tijdens de feestdagen gewoon liggen en wordt er pas in het nieuwe jaar mee verder gewerkt.

En ik weet niet hoe dat bij u gaat, maar het kost mij altijd toch wat meer tijd om de details van een project weer helder voor de geest te hebben als er inmiddels een paar weken verstreken zijn. Natuurlijk zijn er zaken die altijd aan het eind van het jaar bijvoorbeeld financieel afgerond moeten worden, maar maken we ons ook niet drukker dan nodig is?

De afgelopen periode was bij ons ook een drukke periode, niet alleen met de jaarlijkse eindejaarsstress, maar met positieve verhuisstress! Dit jaar zijn wij het Nieuwe Jaar echt nieuw begonnen. In een Nieuw kantoor (Peizerstate), met Nieuwe energie en nieuwe mooie opdrachten. Wij maken een “her”nieuwde start en zijn helemaal klaar voor het nieuwe jaar. We hebben het ontzettend druk, maar hebben geen stress. Ik ga van dit jaar alleen maar genieten! U ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *