Noordelijke ondernemers zien het weer zitten!

Uit de vandaag gepresenteerde COEN cijfers, dat is de uitkomst van de bevraging van onze eigen ondernemers in Noord Nederland over hoe het gaat in hun bedrijf en wat ze verwachten, blijkt dat de ondernemers die positief aankijken tegen de omzet en de groei daarvan in de toekomst weer in de meerderheid zijn. Dat is een opvallende trendbreuk, want dat was al heel lang niet meer het geval.

Wat in het bijzonder opvalt is dat de transportsector het beter doet dan landelijk gemiddeld. Hieruit blijkt dat onze noordelijke transporteurs er in zijn geslaagd om sterk uit een zeer moeilijke periode te komen. Als de exportgroei doorzet en zo de economie blijft aantrekken, dan is de basis gelegd voor verdere groei. Konden wij eerder al constateren dat de bedrijven in het noorden relatief goed door de malaise zijn heengekomen, nu mogen we concluderen dat er volgens de ondernemers basis is voor optimisme voor de rest van het jaar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *