Tweede prijs voor Groninger Zilversmid

Zilversmid Willem Tredgett uit Groningen behaalde onlangs een tweede prijs op de bijeenkomst van de Internationale Hammerclub. Het orgaan komt jaarlijks bijeen en organiseert een groepsexpositie van de deelnemende zilversmeden. De bijeenkomst vond dit jaar plaats in het Zilvermuseum Sterckshof in Antwerpen, van 29 april tot 1 mei.

Het thema voor de bijeenkomst en expositie was ‘Recycling’ en 38 zilversmeden uit Europa, Amerika en Australië leverden werk aan. De eerste prijs is gegaan naar de Belgische zilversmid Georges Cuyvers uit Antwerpen België voor Two Golden birds. Tredgett werd tweede met zijn couvert ‘Ziende Blind’ (Look, You blind fools!). Een couvert voor zij die niet willen veranderen dansend op het dak van de bank. De derde prijs is uitgereikt aan Josephine Lützel voor haar zestuitige theepot ‘Extraterrestial, running, little monster or the running bowl’.

De prijzen bestaan uit een kilo zilver voor de winaar, 750 gram zilver voor de tweede prijs en de derde prijs een plaat zilver van 500 gram. De expositie is in het Zilvermuseum Sterckshof Antwerpen te zien tot 12 juni 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *