Bert Wiggers verlaat @Leisure voor Crowdynews

Directeur Bert Wiggers gaat de online verhuurder van vakantiewoningen @Leasure verlaten. Oorzaak is een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Hij wordt CEO van het Groningse Twitter-bedrijf Crowdynews.

Over het conflict met de aandeelhouders wil Wiggers alleen kwijt dat er verschil van inzicht is over de snelheid waarmee het bedrijf zich in zijn ogen moest ontwikkelen. “Het is jammer, want ik had het verder erg naar mijn zin.”

Wiggers, die eind juli vertrekt, gaf onlangs nog een interview voor het zomernummer van Emerce. Volgens de aandeelhouders worden zijn taken in eerste instantie overgenomen door Hans Wierikx (i-Rent en Parken), Maarten Esser (voor Jules Villas) en Paul Slegers (overige zaken).

Wiggers kwam in 2009 bij @Leisure, één van de grootste spelers op de Europese (online) markt van vakantiehuizen. Voor die tijd was hij verantwoordelijk voor internetactiviteiten bij uitgeverij VNU – hij haalde Startpagina en vergelijkingssite Kieskeurig binnen – en Sanoma.

Wiggers wordt straks directeur van Crowdynews, een Twitter feed-carrousel die automatisch relevante tweets bij artikelen op websites van kranten plaatst. Het bedrijf achter Crowdynews is het Groningse Elkoog B.V van Edwin Kuipers. Wiggers: “Ik ken die jongens al heel lang en als ik voor zaken naar Hamburg ging, maakte ik meestal even een tussenstop.”

Crowdynews combineert naar eigen zeggen het snelle niet-geverifieerde nieuws van Twitter met de kwaliteit van artikelen waarvoor wél wederhoor is toegepast. Die formule valt vooral in de smaak bij buitenlandse uitgevers. Het bedrijf heeft onder meer The Daily Herald uit Chicago, The Washington Times en The San Francisco Examiner als klant.

Wiggers wordt geen fulltime CEO, zegt hij. Dat is met een bedrijf van amper tien man ook niet nodig. Wiggers oriënteert zich daarom ook op andere activiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *