Jan-Peter Cruiming lanceert nieuwe vacaturesite: Jobbird.com

Oprichter NationaleVacaturebank.nl wil werk zoeken weer eenvoudig maken

Groningen, 26 september 2011 – Nederland is vanaf vandaag een nieuwe vacaturesite rijker: Jobbird.com. De site, die nu nog te zien is in bèta versie, is gratis voor werknemers en werkgevers. Jan-Peter Cruiming, oprichter van NationaleVacaturebank.nl, wil hiermee transparantie terugbrengen in de versnipperde arbeidsmarkt en het weer makkelijk maken om online een baan te vinden. Voormalig Monsterboard- en Vacaturekrant directeur Sander Poos is sales director bij Jobbird.com.

Versnipperde markt

Jobbird.com wordt een internationaal portal voor werkgevers, freelancers, zzp-ers, vaste werknemers en vakantiekrachten en biedt vaste banen, uitzendbanen, detachering en vakantiewerk. Door de hoge prijzen die op dit moment worden gerekend in de markt is een duidelijke verschuiving te zien in het aanbod van online vacatures. Steeds vaker besluiten bedrijven uit kostenoverweging vacatures alleen via sociale netwerken en hun eigen site aan te bieden. Cruiming: ‘De branche is totaal versnipperd. Werkzoekenden vinden nergens een volledig aanbod en moeten soms wel 30 verschillende sites bezoeken. Daar gaat Jobbird.com verandering in brengen. Onze doelstelling is om jaarlijks 500.000 mensen aan een baan te helpen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het online zoeken naar een baan de duur van de werkloosheid met 25% verkort.’ Doordat op Jobbird.com het plaatsen van vacatures gratis is verwacht Cruiming de transparantie terug te brengen, het aantal vacatures te vergroten en binnen een jaar marktleider te zijn.

Sterrenclassificatie

Op de website kunnen zelfstandigen, werkgevers en werknemers met sterren geclassificeerd worden. Cruiming: ‘Dat biedt relevante informatie, want zo kun je zien of een kandidaat positief gewaardeerd wordt en kunnen sollicitanten een betere inschatting maken van hun potentiele werkgever.’

Baan zoeken in de buurt

De vacaturesite is gebouwd door Atos Origin en maakt gebruik van de modernste technieken. Zo kan een werkzoekende via Google-Maps kijken of bedrijven in de buurt op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Ook is er een koppeling met sociale netwerken, waardoor werkzoekenden banen kunnen delen met hun netwerk. Werkgevers kunnen daarnaast bij het bekijken van een cv meteen doorklikken naar o.a. het LinkedIn profiel van de kandidaat.

Over JOBBIRD.COM

Jobbird.com is momenteel online in bèta versie. Vanaf nu kunnen werkgevers hun vacatures gratis uploaden en kunnen werkzoekenden een profiel aanmaken op de site. Jobbird.com is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij in 2006 verkocht aan VNU Media. Daarnaast is hij actief voor de Partij voor de Dieren en co-host bij BNR.

MVO
Jobbird.com vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Jobbird.com schenkt daarom jaarlijks 10% van haar winst aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld Oxfam Novib, Amnesty International, Greenpeace en de vogelbescherming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *