Jonge ondernemers presenteren innovatieve producten

Een hondenwelnesscentrum, een ecobag en een draadoprolmachine. Slechts een greep uit de vele innovatieve producten die de jonge  ondernemers van AOC Terra op dinsdag 3 april aanstaande presenteren tijdens de jaarlijkse vakbeurs managen in Groningen.

Leerlingen uit de derde klas van verschillende vierjarige mbo-opleidingen van MBO Groningen hebben vanuit school de opdracht gekregen om een nieuw of vernieuwend product of dienst te bedenken en uit te werken. De presentaties worden beoordeeld door externe deskundigen en docenten.

Vakjury
‘s Middags ligt het accent op de uitleg en onderbouwing van het product en de fictieve onderneming die de leerlingen opgezet hebben voor deze nieuwe producten. Zij gaan hierover in gesprek met een vakjury, bestaande uit docenten en externe deskundigen afkomstig van de Hanzehogeschool, Florahof Eelde, een trimsalon en de gemeente Delfzijl.

Demonstraties
Bezoekers zijn van 18.30 tot 21.00 uur van harte welkom op de beurs. De producten worden in de stands gepresenteerd in voor het publiek en de vakjury. Daarnaast worden er verschillende vakdemonstraties gegeven door de leerlingen. De jongeren uit het vierde jaar helpen het evenement te organiseren, zij nemen verschillende taken voor hun rekening. In totaal zijn zo’n 250 leerlingen betrokken bij de beurs. De vakbeurs vindt plaats bij AOC Terra MBO Groningen aan de Hereweg 99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *