Alle Auteurs

Aad van der Drift is Docent ICT en verantwoordelijk voor de implementatie van ICT in het onderwijs, daarnaast is hij actief in de politiek.

Ad van Rooy heeft na jarenlang het grootste reclamebureau van het Noorden geleid te hebben nu een eigen bureau genaamd Adtent. Schrijft verder voor bladen en boeken en is beschikbaar als communicatieadviseur.

Albert van der Hem – Programma Manager Offshore Wind.

Andrei Westerink is bedrijfsadviseur op het gebied van operationeel management en eigenaar van ManageMenTaal.

Ard van der Hoeven is eindverantwoordelijk voor Yacht Groningen en Drenthe. Hij heeft verschillende jaren als verandermanager gewerkt. Yacht is marktleider in de detachering van hoger opgeleiden en interim management. De expertise en implementatiekracht van Yacht dragen bij aan het realiseren van organisatiedoelstellingen en het verankeren van kennis.

Astrid Haveman is gecertificeerd Professional Organizer.

Bas Broesder is tekstschrijver, adviseur (nieuwe) media en ondernemer.

Bas van Kampen is directeur van het Groninger Forum.

Ben Warner is bijzonder hoogleraar in Amsterdam en oud hoofd communicatie van Gasunie. In die laatste functe was hij betroken bij de komst van het Groninger Museum naar Groningen.

Bert Westerink is sinds 1999 zelfstandig organisatieadviseur. Daarnaast is hij oud-wethouder van Groningen en Delfzijl en oud-lid van het landelijke CDA-bestuur.

Bert Wiersema – Managing Director @ Energy Delta Gas Research (EDGaR).

Bert Jan Hakvoort is voorzitter van de Groningen City Club.

Hoofd communicatie van de Kamer Van Koophandel Noord Nederland in Groningen en is zelfstandig communicatie-adviseur, voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Bram van Beetz is regiodirecteur van uitzendorganisatie Randstad in Groningen en Drenthe.

Dr. C.A.J. Vlek is oud-hoogleraar omgevingspsychologie en besliskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Cor Zijderveld is voorzitter van de Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, lid van het dagelijks bestuur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en bestuurslid van VNO-NCW Noord en Groningen. Daarnaast is hij voorzitter van Vrienden Groningen Airport Eelde en voormalig directeur at Akzo Nobel Industrial Chemicals.

Dolf Stelpstra is verantwoordelijk voor de afdeling retail van DTZ in Groningen en bestuurslid van de Groningen City Club.

Edzo Bergman is eigenaar van allround fondsbeheerder O.K. Invest.

Eisse Luijtjens Ontwikkeling & Innovatie NV NOM.

Internet entrepreneur, mede oprichter Search Engine Delta en Kalooga Visual Relevance waar hij als directeur ook verantwoordelijk is voor de internationale groei en strategische samenwerkingen.

Emile Oude Wolbers is professional op mensvlak. Hij heeft een onderwijs- en personeelswerkachtergrond en is sinds 2003 als zelfstandig ondernemer actief. Op gebied van persoonlijke en emotionele ontwikkeling gaat hij verder waar anderen stoppen. Hij brengt mensen (weer) in beweging en probeert tevens mens- en bedrijfsbelangen te verbinden.

Eric Jansen is Algemeen directeur van KVK Noord Nederland

Erik Rutkens is directeur van Insite Advies

Erik de Vries heeft 30 jaar ervaring als copywriter en reclamemaker en is eigenaar van koopcodes.nl, een opleidingsinstituut waar ondernemers en zzp’ers leren zelf hun marketingboodschappen te ontwikkelen.

Ewoud Dijkman is na jarenlange ervaring in de accountancy Dienstverlenend Eigenaar van Dijkman AC, een pro-actief en jong administratiekantoor voor het MKB in Groningen. Daarnaast is hij penningmeester van de Jongeren Commerciële Club (JCC) in Groningen.

Frank Menger onafhankelijk verkeers en vervoersdeskundige in Groningen.

Frank de Vries (PvdA) is wethouder in de gemeente Groningen en verantwoordelijk voor o.a. Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Wijkvernieuwing, Grondzaken, Monumenten, Coördinatie Grote Stedenbeleid en Sport.

Geert Sanders (1942) is voorzitter van de Sociaal Economische Raad Noord-Nederland. Daarnaast vervult hij een aantal toezichts- en bestuursfuncties en is hij gasthoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit.

George Groote is eigenaar van George Groote Commitment en part-time adviseur bij Draaijer & Partners, Mediaproducts en de Gemeente Assen.

Gerrit van Werven is initiatiefnemer en directeur van Energy Valley.

Geeft leiding aan/in veranderende teams en organisaties.

Hans Gerritsen is gedeputeerde voor Economische Zaken, Cultuur, Recreatie en Toerisme en Europese Zaken in de Provincie Groningen.

Hans de Peter Eigenaar Groninger Internet Courant; Persbureau Tammeling; Web Film Noord

Harm Post is directeur van Groningen Seaports.

Henk Jacobs is directeur / eigenaar van Castel Communicatie (Groningen, Leiden, Den Bosch)

Henk Pijlman is voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Eerder was hij in Groningen wethouder voor Onderwijs, Sport, Cultuur en Bestuurlijke Vernieuwing.

Hilbrand van der Zee, vennoot Zeebo Advies. Zeebo Advies is gespecialiseerd in (onafhankelijke) financieringsbegeleiding en bedrijfsadvisering voor de ondernemer afkomstig uit het MBK.

Jacob Emmelkamp, voorzitter Kamer van Koophandel Noord Nederland.

Jan BoonJan Boon is matchmaker / communicatiebemiddelaar.

Prof. Dr. Jan Oosterhaven was tot juni 2010 gewoon hoogleraar algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek betreft de Interregionale input-output analyse, Regionale demo-economische modellen, Economische gevolgen van transportinfrastructuur, Evaluatie van regionaal en stedelijk beleid.

Janika Horvath is directeur van Syntens Noord-Nederland in Groningen. Syntens is een instelling die innovatie bevordert van het mkb en is een dochterorganisatie van het ministerie van EZ.

Jeanette Blijdorp, ondernemer, ex-organisator van Delfsail en nu van Sail Den Helder.

Jellie Tiemersma heeft een brede (politiek-)bestuurlijke en managementervaring bij diverse overheden en non-profitorganisaties. Daarnaast schrijft zij ondermeer columns en is actief als (dag)-voorzitter.

Jeroen Maas (1972) is directeur van de GOA Publiek. Meer informatie is te vinden op www.goapubliek.nl.

Johan Marrink (1957) is oprichter van het in Groningen gevestigde ZZP Nederland, de vakorganisatie voor zelfstandigen.

Fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Groningen. Communicatiefreak. Houdt niet van geneuzel. “Een politicus zonder zelfrelativeringsvermogen is een slechte politicus.”

Jos Hillen is statutair Directeur Groningen Airport Eelde (interimmanagement vanuit Twynstra Gudde)

Dr. Karel Jan Alsem is werkzaam als universitair docent Merkmanagement bij de Vakgroep Marketing van de Rijksuniversiteit Groningen. Recentelijk verscheen zijn boek ’12 Merken, 13 Ongelukken’. Daarnaast is hij directeur van Alsem Strategie, bureau voor positioneringsadvies, met als specialisaties marketing voor zorginstellingen en city- en regiomarketing.

Ko van den Bosch (1958) is vooral bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d’Electrique, tegenwoordig kortweg d’Electrique en van het Noord Nederlands Toneel.

Lambert Zwiers is directeur van VNO-NCW Noord.

Directeur Think too Organisatieadviseurs Groningen

Luppo Smook († 24-09-2011) was wethouder gemeente De Marne (o.a. financiën, welzijn, sociale zaken, onderwijs, grondzaken).

Marc Hesp adviseert, begeleidt en ondersteunt klanten op het gebied van communicatie en informatievoorziening. Daarnaast is Hesp VVD-politicus.

Marjan Brouwers – Eigenaar van Bureau Brouwers, moeder, schrijver, creatieveling, D66.

Martin van Hoek is directeur / eigenaar van Zakenpodium.nl., het online platform waarop ondernemers elkaar vinden om vraag en aanbod te matchen en zaken te doen in verschillende branches. Tevens is hij momenteel actief bij de Hanzehogeschool als opleidingsmanager aan het Instituut voor Financieel Economisch Management (FEM).

Menno Oomkens is samen met Hans de Preter de uitgever van Financieel Groningen. Hij is directeur / mede-eigenaar van Olie Media waarin de commerciële exploitatie van diverse titels waaronder de Groninger Internet Courant is ondergebracht.

Mevrouw Kiki, Boombeschermvrouwe, is een in Groningen en omstreken bekende persoon die zich inzet voor het welzijn van bomen en daarin doorlopend aandacht vraagt voor een goede balans tussen stad en natuur.

Myrthe Groote is journaliste bij Persbureau Tammeling en werkt onder meer voor Groninger Internet Courant en ANP.

Interim manager, strategieadviseur Sinz Management – Bestuursadviseur NoorderlandMelk – Lid Provinciale Staten Provincie Groningen – Lid CDA / CDJA

Paulien Geerdink is fiscaal econoom, eigenaar van Local Tax Law, adviesbureau lokale belastingen.

Paulien Waninge is advocaat-belastingkundige bij PlasBossinade Advocaten en Notarissen.

Peter Rozema is eigenaar van Rozema de Vries HRM Services & Projecten.

Peter van der Tang is eigenaar van Conjunct Marketing in Groningen.

Petra Verweij is directeur van Reclameadviesbureau Unicom

Boucher is econoom en werkte 30 jaar als organisatie-adviseur. Hij werkte onder andere drie jaar voor de luchthaven Schiphol.

Senior adviseur / eigenaar at Rein Rentema Regiomarketing.

Reinder van Zandvoort is positioneringsadviseur en eigenaar van CP Postioneringsadvies. Hij houdt zich bezig met het definiëren en waarmaken van onderscheidend vermogen voor bedrijven en organisaties.

Remi van Beekum is directeur van V12 online engineers in Groningen en lid van de Raad van Advies van de stichting Co2ntramine.

Robert Prummel (1959) is lijsttrekker van de Stadspartij. Robert is één van de oprichters van deze partij en is nu fractievoorzitter in de Gemeenteraad.

Ron Overbeek is directeur van Statement communicatieadviesbureau en docent ‘Trendanalyse & Advisering’ aan de Hanzehogeschool Groningen

Sander Oosterhof is manager InvesteringsBevordering bij NOM

Saskia Strubbe – Medewerker projectbureau Stichting Stadspark Open

Siem Jansen is directeur van de NOM

Sjak Rijploeg is PvdA-statenlid voor de Provincie Groningen.

Eigenaar/Adviseur Venthima, management advies. Voorzitter Commercieële Club Groningen-Seniorenconvent.

Naast ZZP’er op het gebied van Sales & Marketing, de Vrije Sales, is Tim Bakker mede eigenaar van www.greenparking.nl

Interim manager HRM met veel feeling en ervaring in de klantcontactbranche.

Titia Rozema is directeur van Rozema de Vries, HRM Services & Projecten.

Wil van Paridon woont sinds 25 jaar in Drenthe. Hij is ondernemer in Assen met een softwarebedrijf dat energie monitor systemen maakt voor het bedrijfsleven. Zijn bedrijf bestaat uit 3 werknemers en 4 freelancers. Men werkt veel samen met het Hanze Institute of Technology in Assen.

Directeur Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en oud – wethouder voor de PvdA van Ruimtelijke Ordening in Groningen

Wim Beunderman is professioneel tekstschrijver en eigenaar van tekstschrijvernodig.

Wytze Rijke is ingenieur en bedrijfseconoom met ervaring in verschillende projecten (Flinc/NOM) met starters in Noord-Nederland.